Kerstmarkt Swifterbant
Kerstmarkt Swifterbant De Klokbeker

Klokbeker blij met eerste kerstmarkt: „Ik denk twaalf- à dertienhonderd mensen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - In kerkcentrum De Hoeksteen werd vandaag de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. Het evenement stond voor ’t eerst onder auspiciën van evenementenstichting De Klokbeker. Secretaris Marian Huizing was zich na afloop opgetogen: „Ik denk dat er twaalf- à dertienhonderd mensen zijn geweest.”

„Er waren 37 kramen en ik denk dat we er trots mogen zijn op wat we hebben neergezet”, vervolgt Huizing. De topper was traditiegetrouw de oliebollenkraam van de gezamenlijke kerken. Zij verkochten maar liefst tweeduizend oliebollen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat het Duchenne Parent Project.

Countrydansers

De countrydansers uit Swifterbant traden op, evenals de Swifter Smarties. Daarnaast trad Amor Musae twee keer voor het voetlicht. De muziekvereniging maakte zich verder verdienstelijk met de verkoop van lootjes. Het Rivierduingebied verzorgde het Rad van Fortuin. En uiteraard was de kerstman aanwezig.

De kerstmarkt in Swifterbant bestaat al vele jaren. Het evenement werd altijd georganiseerd door de activiteitencommissie van de gezamenlijke kerken, samen met ondernemer Sally Evertse van BijSally.

Van vader op dochter

„De mensen van de activiteitencommissie worden een dagje ouder en vroegen of iemand het wilde overnemen”, blikt Marian terug, „Het toeval wilde dat mijn vader bij de activiteitencommissie zat en dat ik sinds begin dit jaar secretaris ben van De Klokbeker. En ja… dan is één plus één twee”

Zo ging de organisatie dus over van vader op dochter. Dochterlief besloot voort te borduren op het succesvolle concept van haar vader, maar voerde ook een kleine verjonging door. Voor ’t eerst werd er een ruimte ingericht speciaal voor de kinderen, met onder andere een groot springkussen.

„Daardoor kon de jeugd lekker spelen, terwijl pa en ma rustig op de markt konden rondkijken”, is Marian Huizing tevreden.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden