Afbeelding
Dik Langelaar

Gezamenlijke optreden van twee koren uit Swifterbant oogst dankbaar applaus

Swifterbant

SWIFTERBANT - Twee koren uit Swifterbant, Nil Volentibus Arduum en Alliance, werden zondag voor de ‘kerstvolkzang’ samengevoegd tot één groot koor met meer dan vijftig leden. Samen met alle andere medewerkenden kregen zij na afloop een luid applaus van een goed gevulde Hoeksteen.

Waar de kerstvolkzang gewoonlijk ’s avonds werd gehouden, was deze keer gekozen voor de reguliere zondagochtend.

Amor Musae

Behalve de twee koren was het melodische slagwerk van Amor Musae aanwezig om bij sommige liederen muzikale ondersteuning te geven. Het orgel werd bespeeld door Peter Palsma uit Swifterbant.

Het koor begon met twee Engelstalige kerstliederen: ‘Away in a Manger’ en ‘This Peaceful Night’. Daarna begon de samenzang samen met het koor. Bekende kerstliederen als ‘Nu zijt wellekome’, ‘Stille nacht’ en ‘Ere zij God in onze dagen’ werden vol overgave meegezongen.

Kinderen op podium

Na het voorlezen van het kerstevangelie zong het koor de liederen ‘Zing Gloria’ en ‘Hark the Angels Sing’. Bij het lied ‘Midden in de winternacht’ mochten alle kinderen naar het podium komen. Zij kregen een muziekinstrument en onder begeleiding van de kinderen werd dit lied vol enthousiasme meegezongen. De samenzang werd afgesloten met het bekende ‘Ere zij God’.

Al met al waren de betrokkenen bijzonder enthousiast over deze ochtend, zo bleek ook uit het applaus. Na afloop was er voor iedereen warme chocolademelk met een kerstkransje.

Afbeelding
Afbeelding