Jurian Niewerth (tweede van rechts) tijdens de ouderenmiddag.
Jurian Niewerth (tweede van rechts) tijdens de ouderenmiddag.

Jurian Niewerth bezorgt ouderen van Swifterbant een feestelijke middag

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Ik wilde wat doen in het dorp en merkte dat ouderen behoefte hebben aan een leuke dag”, vertelt Jurian Niewerth over zijn initiatief om een soort dorpsfeest voor de senioren van Swifterbant te organiseren. Zaterdag was het zover en de middag werd een succes. „Met hulp van vrienden en kennissen heb ik dit neer kunnen zetten”, aldus de organisator.

Hoe kwam de inwoner van Swifterbant op het idee om zo’n evenement op poten te zetten? „Mijn ouders vallen ook onder de doelgroep”, antwoordt Niewerth, „Mijn eigen opa's en oma's heb ik helaas niet meer, maar ik weet 100 procent zeker dat zij trots op mij zouden zijn geweest.”

Groots feest

„Het werd een groots feest dat begon met een warm welkom door kinderen die de gasten ontvingen”, blikt Jurian Niewerth terug, „Huiselijk muziek bracht sfeer in de zaal onder het genot van vele lekkernijen.”

Er kon weer geknutseld worden, er stonden spelletjes op de tafels en er werden tal van cadeaus verloot onder de gasten. Dit werd allemaal mede mogelijk gemaakt door vele donateurs en sponsors.

Fantalusion

De initiatiefnemer organiseerde de middag samen met Simone Jasper van entertainmentbedrijf Fantalusion uit Swifterbant en tal van vrijwilligers. Speciale gasten waren Dorus (Roy Jasper) en het lokale VVD-gemeenteraadslid Irene Korting.

De organisatie heeft inmiddels de datum gepland voor de volgende ouderenmiddag: zaterdag 20 oktober.

Prijswinnaars

  • Scootmobiel: mevrouw van der Kamp
  • Traplift: mevrouw Veenstra
  • Rollator: mevrouw Van Ulsen
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden