OFW moet renovatie Blazoen en Heraut wéér uitstellen na afhaken metselaar: „Het is wildwest"

Swifterbant

SWIFTERBANT - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft de renovatie van 48 woningen in de Spelwijk in Swifterbant opnieuw uitgesteld. Het was de bedoeling om rond de jaarwisseling aan de slag te gaan met de woningen aan Het Blazoen en De Heraut. Dat wordt nu een jaar later.

„De metselaar van bouwbedrijf Mateboer heeft besloten een andere klus te nemen”, legt OFW uit in een brief aan de bewoners. „De bouwsector is geëxplodeerd”, weet OFW-manager Marco Kersing. Hij spreekt van een grillige markt, waarbij contracten met bouwvakkers weinig waarde hebben: „Het is een beetje wildwest.”

Héél vervelend

Vorig jaar moest OFW dit renovatieproject ook al uitstellen vanwege de drukte in de bouw. Kersing betreurt het nieuwe uitstel: „Het is héél vervelend voor de huurders. Zij hebben al heel lang moeten wachten en we kregen veel vragen wanneer we nu eindelijk zouden beginnen. Ook zelf hebben wij er last van, maar vooral de huurders zijn de dupe.”

Als doekje voor het bloeden heeft OFW besloten om voor deze wijk af te zien van de huurverhoging per 1 juli. Bovendien garandeert de woningcorporatie dat van uitstel geen afstel komt: „Al realiseren wij ons dat er in het verleden al vaker beloftes zijn gedaan.”

Marco Kersing benadrukt dat de werkzaamheden zonder metselaar niet uitgevoerd kunnen worden: „Er ligt een mooi ontwerp met veel baksteen, omdat baksteen nu eenmaal weinig onderhoud vergt en altijd goed blijft. In principe is het hetzelfde ontwerp zoals we dat ook aan De Oeverloper in Dronten hebben toegepast, maar dan verder geoptimaliseerd.”

Video Greente-Zuid

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden