Gemeente in gesprek over fietspad Visvijverweg: „Is niet zomaar een klein fietspaadje”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Er vinden gesprekken plaats”, zegt wethouder Irene Korting (VVD) over de plannen voor een fietspad langs de Visvijverweg, „Voorlopig hebben we geconcludeerd dat er nogal wat hoofdbrekens zijn. Het is een behoorlijke opgave. Het is niet zomaar een een klein fietspaadje waarvan je zegt: dat doen we even.”

Er liggen vanuit Swifterbant twee vragen voor een nieuw fietspad. Dorpsbelangen heeft de provincie gevraagd om een fietspad langs de Kamperhoekweg, met name voor het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg. Dit verzoek is afgewezen. De vraag vanuit het Rivierduingebied voor een fietspad langs de Visvijverweg is wel serieus opgepakt.

Toeristische waarde

De wethouder deed haar uitspraken over het fietspad in antwoord op vragen van Albert Bleijenberg (GroenLinks) en Ferdinand Zomerman (CDA). Bleijenberg vindt het van belang dat er voor fietsers een goede ontsluiting komt van het Rivierduingebied: „Want dit gebied heeft grote toeristische waarde.”

Zomerman constateerde dat de Visvijverweg onveilig is voor fietsers. Hij pleitte voor een onderzoek: „Welke wegen worden er nog meer als onveilig gezien? En wat zouden eventueel de maatregelen kunnen zijn om dat op te lossen.”

In haar antwoord zei wethouder Korting dat momenteel onder andere gekeken wordt uit welke potjes het fietspad langs de Visvijverweg betaald kan worden. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan het aanvragen van Europese subsidie.

Biddinghuizen - Harderwijk

Behalve de Visvijverweg is volgens Ferdinand Zomerman in ieder geval ook de fietsverbinding tussen Biddinghuizen en Harderwijk niet veilig.

Wethouder Irene Korting antwoordde dat deze verbinding toeristisch niet dezelfde waarde heeft als het Rivierduingebied.