Afbeelding
Swifterbant Groeit

PvdA concludeert dat Swifterbant voor Rivierduin kiest in plaats van Zuid

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeenteraad beslist donderdag of Zuid de nieuwe woningbouwlocatie van Swifterbant wordt. De PvdA-fractie heeft dinsdag zitting gehouden in het dorp en komt tot de eindoordeel: „Dit is niet wat Swifterbant wil.”

De inwoners van Swifterbant hebben volgens het rapport van de werkgroep Swifterbant Groeit drie locaties aangewezen voor toekomstige woningbouw in het dorp. Van die drie heeft de werkgroep gekozen voor Swifterbant-zuid (locatie 4 op het kaartje). Spelwijk (locatie 2) en Rivierduin (locatie 1) waren populairder, maar zijn volgens de werkgroep te duur. Het gemeentebestuur heeft dit voorstel overgenomen.

Geen brede steun

De PvdA zegt te hebben gesproken met vertegenwoordigers van Dorpsbelangen, de klankbordgroep, de winkeliers, het medisch centrum en verontruste inwoners. Daaruit is de conclusie getrokken dat er in de samenleving geen brede steun is voor Swifterbant-zuid.

Met name de winkeliers zouden zich niet gehoord voelen. In het rapport van de werkgroep Swifterbant Groeit is het medisch centrum aangewezen als dorpskern in plaats van de winkels (zie de cirkels op het kaartje). „Welke idioot heeft dat bedacht?”, zo citeert de PvdA de winkeliers. De door de werkgroep Swifterbant Groeit in het leven geroepen klankbordgroep zou zich evenmin gehoord voelen.

Afstand tot winkelcentrum

„Als je alle reacties van de mensen leest en turft, dan roept Swifterbant-zuid juist de meeste weerstand op vanwege de afstand tot het winkelcentrum”, aldus de PvdA. Een bezwaar tegen Rivierduin was de verkeersdrukte op de Swifterringweg. Met die drukte valt het volgens het verslag van de PvdA erg mee.

De conclusie van de socialisten is: „Laat inwoners erover stemmen, nu duidelijk is om welke locaties het gaat. Willen jullie Swifterbant-zuid of Rivierduin?”

Swifterbant-zuid

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden