De voormalige pinautomaat in Swifterbant.
De voormalige pinautomaat in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Nieuwe pinautomaat in Swifterbant staat bij Rabobank ‘hoog op de kalender’

Swifterbant

SWIFTERBANT - „We willen Swifterbant graag zo snel mogelijk faciliteren met betere voorzieningen dan nu. Als het aan ons ligt staat Swifterbant hoog op de kalender.” Dat zegt Stefan Lohuis, directeur Bedrijven van de Rabobank in Flevoland, over het ontbreken van een 24-uurs pinautomaat in Swifterbant.

De Rabobank heeft haar pinautomaat in Swifterbant in januari plotseling gesloten. „Die beslissing hebben we versneld moeten nemen omdat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden”, legt Lohuis uit. Hij wijst daarbij op het risico op ramkraken en op een overval bij het transport. De inwoners van Swifterbant zijn sindsdien aangewezen op de pinautomaat van de ING in de Albert Heijn-supermarkt.

Hoge prioriteit

De drie grote landelijke banken (Rabo, ING en Abn-Amro) gaan samenwerken als het gaat om pinautomaten. Als het aan Stefan Lohuis ligt, krijgt Swifterbant daarbij hoge prioriteit: „We hebben daarover op korte termijn een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente en Dorpsbelangen.”

De gemeente Dronten is eveneens van mening dat de drie dorpskernen een 24-uurs pinmogelijkheid moeten hebben: „En met voorrang Swifterbant.”

Biddinghuizen

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) zegt dat de gemeente in dat gesprek ook Biddinghuizen gaat betrekken: „Want we weten niet wat er gaat gebeuren met Biddinghuizen. Die hebben nu een pinautomaat in de Cultuurbank en daar vragen we ook aandacht voor.”