Julifeest Swifterbant
Julifeest Swifterbant ©maartenheijenk.nl

Alleen maar blije gezichten bij Julifeest Swifterbant: „Meer mensen nodig” (20 foto’s)

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het driedaagse Julifeest in Swifterbant is in volle gang. Voorzitter Dennis van der Zee van de organiserende stichting De Klokbeker is tevreden over hoe het tot nu toe loopt. Voor de toekomst hoopt hij op meer vrijwilligers.

Het is nu zaterdag aan het begin van de middag. Hoe loopt het?
Dennis van der Zee: „Lekker| Er zijn veel mensen die komen kijken. Vanmorgen begon het redelijk rustig en daarom hebben we de officiële opening verplaatst naar het beachvolleybalterrein, omdat daar op dat moment veel meer mensen waren. Onze nieuwe wethouder Irene Korting heeft daar het Julifeest geopend.”

Hoe zijn de reacties tot nu toe?
„Ik zie alleen maar blije gezichten. We hebben het weer mee, ik mag wel zeggen 100% mee. En er zijn overal leuke activiteiten. Gelukkig zijn we erin geslaagd om dit jaar heel veel gratis te houden. Wat mij betreft is het tot nu toe allemaal heel geslaagd.”

Wat staat er verder nog op het programma?
„Om vijf uur wordt er een kinderdisco gehouden voor de kinderen tot een jaar of twaalf. Daarna gaan we het terrein van Weevers klaarmaken voor het feest van vanavond. Dan gaat het dak eraf met de band Kraakthelder en feesten we door tot een uur of één vannacht.”

En wat gaan jullie op zondag nog doen?
„Morgenochtend hebben we weer een gezamenlijke kerkdienst. Dat doen we voor het tweede jaar en daar hoor ik veel positieve berichten over. Er is weer beachvolleybal, darten en dan maandag nog een dagje opruimen.”

Loopt de organisatie op rolletjes?
„Het blijkt toch moeilijk te zijn om vrijwilligers te krijgen. We teren op een grote groep vrijwilligers die altijd terugkomt, maar we willen de vrijwilligers eigenlijk tussendoor ook een uur of een half uur rust kunnen geven. We hebben meer mensen nodig, ook al omdat er steeds meer van je verwacht wordt bij het organiseren van een evenement.”

Merken jullie dat de eisen zwaarder worden?
„Ja, een driedaags feest als dit, waarbij je delen van het centrum afsluit en waarbij je een grote tent neerzet, dat vraagt heel veel. We zijn allemaal vrijwilligers, we doen het met heel veel plezier, maar soms lijkt het wel alsof je er een tweede baan bij hebt. Er gaat heel veel tijd in zitten.”

Hoe zit het met de samenwerking in het dorp?
„We hebben in Swifterbant heel veel mensen die wat voor het dorp doen. Alleen de samenhang ontbreekt volgens mij wel eens. Als dàt beter wordt, als we van elkaar weten wat we allemaal kunnen en wat er te regelen valt, dan wordt het allemaal wat makkelijker en draaglijker. Op zich zijn we volgens mij met z’n allen goed bezig, maar het kan wat efficiënter. Het belangrijkste daarbij is: goed met elkaar in gesprek blijven.”

De gemeentelijke subsidie voor de activiteiten wordt verdubbeld. Ben je daar blij mee?
„Ik heb daar goede berichten over gehoord. We moeten nog wel even kijken wat er voor dat bedrag precies moet gebeuren, maar ik ben positief. Het is goed, want evenementen organiseren kost een hoop geld. Wij hebben wat sponsoren, maar je kunt er niet van uit gaan dat die ieder jaar evenveel geven. Die schommelingen kun je opvangen met een stuk subsidie. En wij kunnen heel goed aantonen wat we met dat geld doen.”

Wat is het volgende evenement?
„Eerst gaan we dit evalueren en daarna in november de Sinterklaasintocht. Zodra onze goedheiligman het land weer inkomt, reist hij natuurlijk direct door naar Swifterbant. Kort daarop komt de Lichtjestour en we pakken de Kerstmarkt ook weer op.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 Julifeest Swifterbant
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 Julifeest Swifterbant
 Julifeest Swifterbant
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant