Beachvolleybal in Swifterbant.
Beachvolleybal in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Strandvolleybaltoernooi Swifterbant moet naar nieuwe locatie: „Jaar de tijd voor”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Als het aan volleybalvereniging Swift’64 ligt, wordt het jaarlijkse strandvolleybaltoernooi ook volgend jaar op het voormalige Kombuisterrein georganiseerd. Dat gaat echter niet lukken, want op die plek wordt het multifunctioneel centrum (MFC) voor het dorp gebouwd.

„Dat wordt nog even een uitdaging”, erkent voorzitter Christian van de Vrie van het volleybaltoernooi, „Daar gaan we na dit evenement eens even naar kijken.”

De Greente?

Dennis van der Zee is voorzitter van stichting De Klokbeker, de organisatie die verantwoordelijk is voor het totale Julifeest. Hij ziet in de komst van het MFC een kans om het feest het komend jaar op een iets kleiner, compacter gebied te organiseren. Het lijkt erop dat hij neigt naar verhuizing van het volleybaltoernooi naar De Greente.

Van de Vrie heeft nog geen locatie op het oog: „Daar moeten we even over in conclaaf met de hele organisatie van het Julifeest, even kijken hoe we dat het best aan kunnen pakken. Want het Julifeest is niet alleen volleybal.”

Jammer voor volleybal

Voor het beachvolleybal is de verhuizing jammer. „Dat is een ding dat zeker is”, bevestigt Christian van de Vrie.

„We zitten hier natuurlijk op een prachtige plek, vlakbij de winkels en in het centrum. We hebben wat schaduw van de bomen, dus het is eigenlijk allemaal ideaal. Maar ach, daar komt wel weer een oplossing voor. Daar hebben we een heel jaar de tijd voor.”

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 10 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 11 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 11 uur geleden