Het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant.
Het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Swifterbant roept op om naar De Hoeksteen te komen: ,,Dit is hèt moment”

Swifterbant

SWiFTERBANT – Dorpsbelangen Swifterbant roept de inwoners van het dorp op om dinsdagavond 10 julimassaal naar De Hoeksteen te komen. Daar wordt vanaf half zeven een informatiebijeenkmst gehouden over windplan Blauw: ,,Dit is hèt moment om uw officiële zienswijze in te dienen.”

Dorpsbelangen en veel inwoners hebben bezwaren tegen vijf 214 meter hoge windmolens vlakbij het dorp, waarvan er twee in het Swifterbos komen. Vorige week werd een petitie met 800 handtekeningen aangeboden aan de gemeenteraad.

Megawindmolens

,,Wij zijn niet tegen windmolens , maar wel als ze het woonplezier gaan verstoren”, aldus Dorpsbelangen, ,,Denkend aan geluidsoverlast , slagschaduw en dat niet de kerktoren het herkenningspunt is van Swifterbant, maar 5 megawindmolens. Het maakt Swifterbant niet aantrekkelijker om te komen wonen.”

Het plan ligt tot 9 augustus ter inzage in onder andere het gemeentehuis in Dronten. De bijeenkomst van dinsdagavond is georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de initiatiefnemers van windplan Blauw. Betrokkenen kunnen hier vragen stellen.

Windplanblauw