De cover van het nieuwste boek van Anneke Eising.
De cover van het nieuwste boek van Anneke Eising.

Anneke Eising schrijft boek over pesten: ,,Ik hoop dat mijn verhaal wat losmaakt”

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,Zelf maakte ik het pesten voor het eerst mee toen ik zes was. De vier jongens die mij steeds belemmerden om van school naar huis te gaan waren twaalf. Ik herinner mij dat nog. Zelf kende ik ze niet. Ik weet nog dat ik heel bang was, omdat ik toen voor het eerst alleen op de fiets naar school mocht.”

Anneke Eising heeft de afgelopen week haar boek ‘Pesters vliegen solo’ gepubliceerd. Sinds de inwoonster van Swifterbant vorig jaar haar eerste boek schreef, is ze bijzonder productief. Het fictieve verhaal over gepest worden, pesten, eenzaamheid, suïcide, overleven en vriendschap is al haar vierde boek.

Anneke is indertijd na het afronden van de opleiding tot onderwijzeres naar Canada geëmigreerd. Dik twintig jaar geleden kwam ze terug naar Nederland om les te geven in Almere. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Swifterbant.

Ongrijpbaar fenomeen

Over haar nieuwste boek schrijft ze: ,,Het is geschikt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en volwassenen. Ik heb het thema gekozen, omdat pesten nog steeds een bijna ongrijpbaar fenomeen is.”

,,Het is een turbulent verhaal over een jongen die probeert te overleven in het voortgezet onderwijs. Thuis heeft hij het zwaar, maar ook op school heeft hij geen leven. Tot hij op een dag merkt dat pesten ook lekker kan zijn. En hij als ‘ervaringsdeskundige’ experimenteert met dit ’spel’ dat pesten heet.”

Samen oplossen

Anneke Eising: ,,Het probleem samen oplossen is in mijn ogen de enige optie. Ik hoop dat mijn verhaal wat losmaakt. In ieder geval genoeg om over het fenomeen pesten na te willen denken.”

‘Pesters vliegen solo’ is geschikt voor 14 jaar en ouder. Het is online verkrijgbaar als E-book en paperback bij veel online boekwinkels.