Lot Bobbink in actie tijdens Flikken Rotterdam.
Lot Bobbink in actie tijdens Flikken Rotterdam. Screenshot NPO1

Lot Bobbink uit Swifterbant als ‘moordenaar’ op tv in Flikken Rotterdam: „Smaakt naar meer”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Ik was de moordenaar”, zegt Lot Bobbink over de aflevering van het televisieprogramma Flikken Rotterdam, die gisteravond werd uitgezonden op NPO 1. De actrice uit Swifterbant (48) had een gastrol en was dik twee minuten in beeld.

Voor de mensen die de uitzending hebben gemist: wat was jouw rol?
Lot Bobbink: „Ik speelde Martha van Zandt en ik was de moordenaar van deze aflevering. Flikken heeft altijd verschillende verhaallijntjes en in iedere aflevering is er één afgerond verhaal. Daarin speelde ik een rol.”

Wat deed Martha van Zandt?
„Ik perste de gemeente Rotterdam af. Ik moest zoveel-miljoen bitcoins hebben, zo niet dan werd er elke zes uur een Rotterdammer vermoord. Dat deed ik dan. Op een gegeven moment komen ze er achter dat mijn echtgenoot oneervol ontslagen is en ziek is geworden door het werk in Rotterdam. Hij kan de ziektekosten niet meer betalen, zit al in een rolstoel en ik ga dan die moorden plegen. Uiteindelijk komen ze daar natuurlijk achter en heb ik nog een ambulancebroeder in gijzeling. Op het moment dat ik weet dat het geen zin meer heeft, word ik in de boeien geslagen.”

Dat is dus een redelijk uitgebreide rol.
„Ach, tijdens de eerste scène lag ik op een trap, dat was misschien twee seconden. En de gijzelingsscène was een minuut of twee drie.”

Hoe zijn ze bij jou terechtgekomen?
„Ik ben afgestudeerd actrice en ik sta onder andere ingeschreven bij Post Castelijn Casting. Zij doen altijd de casting voor Flikken Rotterdam en ook Flikken Maastricht. Zij belden mij en zeiden: goh, wil jij een gastrol spelen? Een slechte dame spelen, dat lijkt ons heel geschikt voor jou. Dat heb ik gedaan, ik hoefde geen auditie te doen.”

Hoe was het??
„Heel erg leuk om een dag mee te lopen met de crew van Flikken Rotterdam, met regisseur Martin Schwab die zelf ook altijd in Baantjer heeft gespeeld en met Cees Geel en Mark van Eeuwen, de rechercheurs van de serie. Het smaakt zeker naar meer. Maar ja… dat is in deze wereld een heel karwei.”

Was dit een hoogtepunt voor jou?
„Het was voor mij zeker een hoogtepunt dat je langer dan vier seconden op tv bent. Het is misschien voor een doorsnee Nederlander niet echt interessant, maar voor mij wel. En ik hoop dat het ander werk gaat genereren.”

Heb jij vaker dingen voor televisie gedaan?
„Ja, met name commercials voor Tele2 en Bol.com en voor Zappmissie heb ik een rol vertolkt.”

Hoe gaat het verder met je carrière, doe je veel?
„Het gaat met ups en downs. Ik maak zelf veel voorstellingen. In de gemeente Dronten maak ik bijvoorbeeld voor de bibliotheek voorstellingen voor kleine kinderen. Binnenkort draai ik mee in allerlei Sinterklaasvoorstellingen in Utrecht. En natuurlijk heel hard netwerken en hopen dat ik een iets grotere rol kan krijgen in zoiets als Flikken Rotterdam.”

Is dit je broodwinning?
„Ja, ik ben ZZP’er. Behalve acteren doe ik ook voice-overwerk en ben ik presentatrice. Daarnaast doe ik ook dingen die helemaal niets met acteren te maken hebben. Zo sta ik volgende week als hostess op een beurs. Tsja… dat is het leven van een acteur.”

Flikken Rotterdam