Windplan Blauw
Windplan Blauw gemeente Dronten

Gemeente Dronten: Bouw van Windplan Blauw begint in 2020

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Een belangrijke mijlpaal in de voorbereiding van het windpark, waarmee de realisatie een forse stap dichterbij komt.” Dit schrijft de gemeente Dronten over de laatste ontwikkelingen rond Windplan Blauw.

De ministers Wiebes en Ollongren hebben begin deze maand het zogenaamde ‘rijksinpassingsplan’ voor het windplan ondertekend. De gemeente Dronten heeft de benodigde vergunningen afgegeven, evenals de gemeente Lelystad, de provincie en Rijkswaterstaat.

Bouw start in 2020

Het windplan is een samenwerking van Nuon/Vattenfall en Swifterwint. Zij willen in de omgeving van Swifterbant 74 windmolens vervangen door 61 grotere windmolens met meer vermogen. De initiatiefnemers gaan dit najaar aan de slag met het maken van een plan voor de aanleg van kabels en wegen voor het nieuwe windpark. Naar verwachting wordt in 2020 gestart met de bouw.

„Alle bewoners en ondernemers in het plangebied van Windplan Blauw hebben de mogelijkheid om deel te nemen in de ontwikkeling en exploitatie van het windpark”, benadrukt de gemeente, „Op het moment dat de molens worden gebouwd, kunnen inwoners van gemeenten Dronten en Lelystad financieel participeren via obligaties.”

Windplanblauw