Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Pompoenfeest in Kalverschuur: „Gezellig, veel kinderen, leuke activiteiten” (20 foto’s)

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Het gaat goed”, zegt organisator Ada van der Meij halverwege het jaarlijkse pompoenfeest in Swifterbant, „Het is heel gezellig, veel kinderen, leuke activiteiten, we zijn erg tevreden.”

Het pompoenfeest werd de afgelopen jaren georganiseerd door de eigenaren van de Kalverschuur aan de Visvijverweg. Dit jaar heeft de activiteitencommissie van de milieucoöperatie Rivierduingebied het overgenomen. Het is iets rustiger dan vorig jaar, maar met pakweg 90 kinderen is Ada van der Meij toch heel tevreden.

Wat simpeler

Ze wijst erop dat er bij vorige edities wat meer randactiviteiten waren, zoals vorig jaar een optreden van een dansgroep: „We houden het nu wat simpeler en dan kijken we volgend jaar wat we doen: òf iets uitbouwen òf misschien weer eens iets anders organiseren.”

Waarom organiseert ze zo’n middag? „Om mensen naar het Rivierduingebied te krijgen”, antwoordt Ada, „Want we willen de mensen laten zien hoe mooi het hier is.”

Verschillende activiteiten

Er staan de komende periode weer verschillende activiteiten op stapel. In de aanloop naar de Tulpenroute van volgend voorjaar gaan volgende week de tulpen de grond in, met kerst zijn er activiteiten en binnenkort start er een cursus voor archeologische gidsen.

Deze zomer werd er in het Rivierduingebied een monument onthuld ter herinnering aan negen mensen die bij opgravingen gevonden zijn. „En het is de planning om in het kader daarvan een archeologische route te openen”, legt Ada van der Meij uit.

Kalverschuur

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden