Suzanne Stoop (PvdA)
Suzanne Stoop (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Raad enthousiast over vorderingen MFC Swifterbant: „Jammer dat tribune niet vol zit”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeenteraad gaat akkoord met de vaststelling van het bestemmingsplan voor het multifunctioneel centrum (MFC) in Swifterbant. Suzanne Stoop (PvdA) maakte wel een kanttekening: „Jammer dat de publieke tribune niet vol zit met Swifterbanters als er goed nieuws is.”

Het PvdA-raadslid verwees naar de talrijke inwoners van Swifterbant die de raadsvergaderingen bijwoonden, op het moment dat het MFC ter discussie stond.

Dringend behoefte

Zoals bekend zijn er geen bezwaren binnengekomen tegen het plan om op de plek van het voormalige café-restaurant De Kombuis 30 appartementen en een MFC te bouwen. Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) riep B en W op om voortvarend verder te werken aan de plannen: „Want Swifterbant heeft dringend behoefte aan deze voorziening.”

„Deze kans om de leefbaarheid in Swifterbant een impuls te geven moeten we niet laten liggen”, zei Willemien Wever (CDA). Ze wees erop dat ouderen in Biddinghuizen in het eigen dorp kunnen blijven wonen dankzij De Tas, terwijl ouderen uit Swifterbant momenteel moeten verhuizen naar bijvoorbeeld Dronten.

De gemeenteraad gaat later deze maand het bestemmingsplan definitief vaststellen. Het ziet ernaar uit dat het een hamerstuk wordt.

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl

Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek gemeente Dronten: Welke ondersteuning hebben mantelzorgers nodig? 23 uur geleden