Trudi Scheepers
Trudi Scheepers eigen foto

Fitnesstoestellen moeten jong en oud in Swifterbant verbinden: „Heel erg blij mee”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „We mopperen wel eens op de gemeente Dronten, maar in dit geval was één telefoontje voldoende.” Dat zegt bestuurslid Sandra Nobel van Dorpsbelangen Swifterbant over de acht fitnessapparaten voor het dorp.

Dorpsbelangen kreeg recentelijk een cheque van 17.540 euro van de provincie Flevoland voor de realisatie van de fitnesstoestellen. Voorwaarde was wel dat 25% van het totaalbedrag door de subsidieaanvrager zelf moest worden opgehoest.

Telefoontje van de wethouder

Dorpsbelangen was lang bezig geweest met de subsidie en kwam op ’t laatste moment 2.400 euro tekort. Eén dag later belde de wethouder echter al terug met de mededeling dat de gemeente het tekort zou ophoesten.

De apparaten worden in een lint opgesteld tussen het te bouwen multifunctioneel centrum (MFC) en de skatebaan op De Greente. „Vier van de apparaten zijn echt voor ouderen en vier met name voor jongeren”, legde Sandra Nobel uit tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen, „Wij hopen dat jong en oud elkaar gaan ontmoeten middels sport.”

Loopgroepen

Diverse loopgroepen en de wandelgroep van huisarts Paul Kemps hebben inmiddels aangekondigd dat ze gebruik gaan maken van de toestellen.

„Het is iets waar wel heel erg blij mee zijn”, aldus Sandra Nobel, die hoopt dat de eerste apparaten voor de zomervakantie geplaatst worden.