Volleybal op de locatie van het toekomstige MFC in Swifterbant.
Volleybal op de locatie van het toekomstige MFC in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Beachvolleybal Swifterbant valt samen met Beach Event Dronten: „Ik lig er niet van wakker”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Slechts twee keer per jaar zijn er beachvolleybaltoernooien in de gemeente Dronten. Dit jaar vallen ze allebei in dezelfde week. Bij Swift’64 zijn sommigen ‘not amused’ over de concurrentie van het grotere Beach Event in Dronten. Christian van de Vrie, voorzitter van het evenement in Swifterbant, haalt echter zijn schouders op: „Ik lig er niet van wakker, sowieso niet.”

Het toernooi van Swift’64 is onderdeel van het Julifeest, georganiseerd door stichting De Klokbeker. Dat feest is altijd in het eerste weekeinde van juli. Gisteren zag Swift’64 op DeDrontenaar.nl opeens dat het Beach Event op het Meerpaalplein in Dronten dit jaar wordt gehouden van donderdag 27 juni tot en met zondag 7 juli.

„Ach, het bijt elkaar niet zo”, reageert Christian van de Vrie, „Ik denk dat we allebei onze vaste deelnemende teams hebben, daar zit volgens mij niet zoveel overlap in. Het is bij ons een echt dorpsgebeuren. Bovendien weet ik niet eens wanneer ze in Dronten het volleybal gepland hebben. Alleen voor de mensen die willen komen kijken is het misschien lastig. Die hebben nu opeens twee evenementen in één weekeinde.”

Nog één jaar

De organisatoren in Swifterbant dachten vorig jaar, dat ze vanwege de bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) zouden moeten uitwijken naar een nieuwe speelplek. Inmiddels gaat Van de Vrie er van uit, dat het evenement ook dit jaar nog gewoon op de locatie van De Kombuis kan worden gehouden.

„Dat vinden wij op zich heel prettig”, aldus de voorzitter, „Alle alternatieven zijn òf kostbaarder òf minder mooi. Dus zo lang het nog op deze locatie kan, zijn wij daar blij mee.”

Basisscholen

Christian van de Vrie kondigt aan dat Swift’64 weer op de vrijdag gaat beginnen: „Dan hebben we een toernooi voor de basisscholen. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan en dat was met 70 kinderen een geweldig succes. Het wordt wel weer gezellig!”