Robert Kramer
Robert Kramer eigen foto

Streefgetal aan deelnemers net niet gehaald, maar Kiekendief Marathon gaat door

Swifterbant

SWIFTERBANT - De Kiekendief Marathon op zaterdag 1 juni gaat definitief door. De organiserende Loopgroep Swifterbant had gesteld dat er eind april minimaal 150 deelnemers moesten zijn. Dat aantal is net niet gehaald, maar daardoor laten Robert Kramer, Francis Smit-Verweel, Ingrid Timmer en Johann Diermeier zich niet ontmoedigen.

„We zitten volgens mij op dit moment op 148, maar we hebben vorige week al besloten om het sowieso door te laten gaan”, zegt Francis Smit-Verweel, „We zijn eigenlijk al heel blij met dit aantal deelnemers. Dus we gaan van start, ook omdat we er al heel veel energie in hebben gestopt en ook bedrijven heel enthousiast zijn om mee te doen.”

Klein beginnen

„Het is voor ons een opstap naar volgend jaar, want we willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken”, vervolgt Francis, „En ja… dan moet je klein beginnen.”

De Kiekendief Marathon is een gecombineerd loop- en fietsevenement voor teams met twee, drie of vier mensen. Zij leggen samen de klassieke marathonafstand af, waarbij er steeds één hardloper is en de teamgenoten meefietsen. Ze mogen onbeperkt wisselen. Onderweg zijn er allerlei adressen waar de deelnemers eten of drinken aangeboden krijgen.

Kiekendief Marathon

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden