Lesley's Familiedag 2018.
Lesley's Familiedag 2018. ©maartenheijenk.nl

Veel te doen op ijsbaan bij Lesley’s Familiedag in Swifterbant: „Spelletjes voor jong en oud”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Lesley’s Familiedag werd vorig jaar voor ’t eerst gehouden op de ijsbaan in Swifterbant. Komende zaterdag (18 mei) volgt de tweede editie. Vanaf ’s ochtends half twaalf is er van alles te doen. „Spelletjes voor jong en oud”, kondigt de organisatie aan.

„Vorig jaar was het erg warm, maar zijn er toch nog 140 kinderen op afgekomen”, vertelt Dora Grevelink, „Ook dit jaar hopen wij weer veel kinderen op ijsbaan De Doorloper te kunnen begroeten. Iedereen is welkom, waar je ook woont.”

Lesley en Sven

Het evenement is georganiseerd ter nagedachtenis aan Lesley Boerebach. Samen met zijn broertje Sven kwamen zij zestien jaar geleden om het leven bij een verkeersongeluk. Lesley en Sven waren de zoons van Dora Grevelink uit Swifterbant en oud-profvoetballer Michel Boerebach.

Dora heeft een stichting opgericht uit naam van haar kinderen. Daarmee organiseert ze evenementen voor de jeugd tot en met twaalf jaar. Voor Sven heeft ze eerst een kinderboerderij opgericht en houdt ze tegenwoordig een spellenspeurtocht in haar woonplaats.

Voor Lesley werd jarenlang een groot voetbaltoernooi gehouden in Lelystad. Dora Grevelink organiseert in plaats daarvan nu de familiedag. „Omdat het toernooi ouder werd dan Lesley en dat voelde niet prettig”, legde ze vorig jaar uit, „Ik was 26 toen ik Lesley kreeg, dus wie weet was hij nu wel papa geweest. Ik kan nu weer helemaal vooraan beginnen. Vandaar deze familiedag: hopelijk ook weer lang en vaak.”

Genieten

Tal van vrijwilligers werken mee aan het evenement. Vorig jaar waren het er maar liefst 47. Voor Dora was het een soort reünie en daardoor miste ze het voetbaltoernooi niet: „Sterker nog: ik denk dat ik vandaag evenveel met mensen heb gepraat dan tijdens vijf toernooien bij elkaar. Tijdens het toernooi werd er aan alle kanten aan je getrokken. Dit is veel kleinschaliger, waardoor ik veel meer tijd heb om er zelf van te genieten.”

Abonneer gratis

op de digitale krant