Burgemeester Jean Paul Gebben.
Burgemeester Jean Paul Gebben. Ā©maartenheijenk.nl

Nieuwe burgemeester gaat hoogstpersoonlijk praten met hangjongeren in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Jean Paul Gebben, de nieuwe burgemeeester van Dronten, gaat binnenkort hoogstpersoonlijk naar Swifterbant om te praten met de veelbesproken groep hangjongeren. Hij zei dat in antwoord op vragen van Marloes Hotting (ChristenUnie) naar aanleiding van de recente vernielingen bij openluchtzwembad De Abelen.

In april meldden B en W dat bekend was wie de daders zijn van het vandalisme in het dorp. Het zou gaan om een groep 15- en 16-jarige kinderen ā€˜waarbij alcohol- en drugsgebruik aan de orde isā€™. De ChristenUnie wilde weten wat het pakket aan maatregelen van de gemeente tot nu toe heeft opgeleverd.

Aziz Doufikar

Burgemeester Gebben antwoordde dat jongerenwerker Aziz Doufikar de contacten met de jongeren heeft aangehaald. Het zogenaamde ā€˜chillpointā€™ in dorpshuis De Steiger is een avond in de week extra open.

ā€žBovendien zitten de politie en de wijkagent er wat meer bovenop.ā€ Volgens de burgemeester heeft een aantal leiders van de groep een persoonsgebonden aanpak gekregen: ā€žDie weten hoe laat het is.ā€

De jongeren is gevraagd naar hun wensen en behoeften. Daaruit kwam naar voren dat ze graag een hangplek willen. ā€žGa het maar organiseren, heeft de jongerenwerker gezegd. Wij doen het niet voor jullie. Als je het wilt, doe je het zelf maarā€, aldus Gebben. Tot nu toe heeft dat nog niets opgeleverd.

Bewustwording

Ook wordt er volgens de burgemeester gewerkt aan bewustwording bij ouders over alcohol- en drugsgebruik: ā€žMaar daarbij hoor je altijd van alle ouders: dat dĆ²et mijn kind nietā€¦ā€

Marloes Hotting vond het mooi om te horen dat de burgemeester zelf een kijkje gaat nemen. ā€žAch, dat is het leuke van mijn werkā€, antwoordde Jean Paul Gebben.

Vernielingen Swifterbant

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden