Windplan Blauw
Windplan Blauw gemeente Dronten

B en W klagen in brief aan gemeenteraad: „Windbrekers zaaien onrust in Swifterbant”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De actiegroep Windbrekers uit Swifterbant heeft meerdere keren onjuiste informatie verspreid over Windplan Blauw en daarmee bijgedragen aan de onrust onder de inwoners. Dat schrijven B en W in een brief aan de gemeenteraad.

De onjuiste informatie heeft volgens het college vooral betrekking op de hoogte van de molens en de zichtbaarheid van de molens vanuit het dorp. Volgens de brief is dit de reden waarom er een informatiebijeenkomst is georganiseerd in Swifterbant: „Het college is van mening dat het haar plicht is om blijvend objectieve informatie aan de inwoners te verstrekken.”

Zorgvuldig afgewogen

B en W herinneren eraan dat vorig jaar is besloten om de geplande windmolens buiten het Swifterbos te plaatsen. Verder wijst men erop dat Windplan Blauw het resultaat is van een lang proces: „Daarin zijn de verschillende belangen zorgvuldig afgewogen.”

Ook stelt het college dat het windplan voldoet aan de wettelijke normen ten aanzien van onder meer slagschaduw en geluid. Ook constateert het gemeentebestuur dat de windkoepel maatregelen treft om de overlast van slagschaduw en verlichting op te lossen: „Ons standpunt is wat dat betreft dat Windplan Blauw niet tot onacceptabele schade en overlast zal zorgen.”

Windplanblauw

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden