Julifeest Swifterbant
Julifeest Swifterbant ©maartenheijenk.nl

Julifeest blijft dorpsfeest: „Gemoedelijke karakter trekt bezoekers naar Swifterbant”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Volgens de organiserende stichting De Klokbeker is het Julifeest in Swifterbant uitgegroeid tot een evenement dat niet alleen lokaal, maar ook regionaal haar bezoekers trekt. „Maar in de kern zijn we wel altijd het dorpsfeest gebleven”, benadrukt voorzitter Dennis van der Zee, „Dat gemoedelijke karakter is wat bezoekers van het Julfeest trekt.”

„Dit jaar is de opzet nog groter dan voorgaande jaren”, aldus De Klokbeker, „Het programma is weer net zo veelzijdig. Aan alle bewoners van Swifterbant wordt gedacht: van beachvolleybal tot feestavond en kerkdienst.”

Veelzijdig programma

Penningmeester Berrie Huizing: „Ik ben blij dat we zo'n veelzijdig programma hebben kunnen neerzetten. Veel van onze eigen ideeën en van onze vrijwilligers en bewoners uit Swifterbant, hebben we ook daadwerkelijk in het programma kunnen opnemen.”

De organisatie heeft veel betrokkenheid ervaren van ondernemers, vrijwilligers en inwoners: „De hele organisatie is een mooie samenwerking tussen de commissie van het Julifeest, de horecaondernemers, winkeliersvereniging, andere ondernemers, Dorpsbelangen en stichting De Klokbeker.”

Vrijwilligers??

Volgende week vrijdag, zaterdag en zondag zijn er ruim 35 vrijwilligers op de been om het Julifeest te laten slagen. „We zijn er trots op dat het ondanks de steeds toenemende bezoekersaantallen een echt dorpsfeest is gebleven”, zegt Marian Huizing, spil in de organisatie, ,,Maar uiteraard is iedereen van harte welkom.”

Programma Julifeest Swifterbant
Vrijdag 5 juli

Zaterdag 6 juli

Zondag 7 juli

  • 09:30 uur: kerkdienst in de feesttent
  • 10 - 17 uur: beachvolleybal
  • 13:00 uur: doe-middag voor de kinderen en kinderdisco