Afbeelding
De Klokbeker

Klokbeker tevreden over Julifeest: ,,Jong en oud kwam aan haar trekken” (7 foto's)

Swifterbant

SWIFTERBANT - Stichting De Klokbeker kijkt tevreden terug op het Julifeest, dat het afgelopen weekeinde werd gehouden. Van de organisatie ontvingen wij onderstaand verslag.

Verslag stichting De Klokbeker:

Met 77 volleybalteams en een uitverkochte feestavond op zaterdagavond was het Julifeest 2019 het best bezochte evenement sinds haar bestaan. Sportief, creatief, muzikaal en feestend publiek, jong en oud kwam dit weekend aan haar trekken.

Fitlint

?Op zaterdag opende wethouder Irene Korting, zelf ook inwoonster van Swifterbant, het Julifeest officieel. Dit jaar extra speciaal omdat ook het Fitlint werd geopend. Deze opening werd gedaan door de heer Hofstra, gedeputeerde van de Provincie Flevoland.

Op het Fitlint kan iedereen in het Swifterbantse park op de Greente sporten en bewegen. De festiviteiten startten al op vrijdag met het beachvolleybal toernooi. Als eerste de basisschoolkinderen met zo'n 120 deelnemers. Diezelfde middag was er ook het Piratenkoor, Heartbeat4 Kids en ouderengym.

Het succes

?Rondkijkend en -vragend bij de bezoekers kom je al snel achter het succes van het Julifeest. Er is voor iedereen wat te doen. Terwijl de ouders aan het beachvolleyballen zijn, zijn de kinderen aan het voetballen op het naastgelegen voetbalveld, terwijl de kleinsten zich uitleven op het springkussen.

'We hebben hier gewoon onze partytent neer gezet, laat mij hier maar lekker zitten en genieten. Mijn man en dochter doen mee met beachvolleybal. Mijn jongste dochter loopt hier ook nog ergens rond met vriendinnen. Volgens mij cupcakes aan het maken in de feesttent,' aldus een relaxte bezoekster. 'Vanavond gaan we in de feesttent naar de voetbalwedstrijd kijken en we sluiten het weekend af met een hapje eten op het terras', ik zeg 'topweekend toch'.

Voorbereidingen

?Als je kijkt naar de bezoekersaantallen in verhouding tot de inwoners van Swifterbant, kun je wel stellen dat Swifterbant het Julifeest in haar hart heeft gesloten. Met een bezoekersaantal van ongeveer 2.550 op ca. 6.500 inwoners is het feest dit jaar het meest succesvol sinds haar bestaan. Sportverenigingen, ondernemers, winkeliersvereniging, horeca, Dorpsbelangen Swifterbant en Stichting De Klokbeker werkten samen om dit evenement tot stand te brengen.

'Ik ben trots op waar we als klein dorp groot in kunnen zijn', aldus Dennis van der Zee, voorzitter van het Julifeest. 'Even bijkomen van dit succes en dan pakken we in november de voorbereidingen voor het Julifeest van volgend jaar alweer op. Want dat gaat er zeker komen!', besluit Van der Zee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding