Roelof Siepel
Roelof Siepel ©maartenheijenk.nl

Windbrekers dienen ‘officiële klacht’ in tegen wethouder Siepel: „Er is een grens bereikt”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De actiegroep Windbrekers uit Swifterbant heeft een ‘officiële klacht’ ingediend tegen wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) en de ambtenaar, die zich bezighoudt met Windplan Blauw. De actiegroep neemt het de wethouder kwalijk dat hij onwaarheden zou verkondigen over het windpark en De Windbrekers.

De Windbrekers zijn tegenstander van de dichtbij Swifterbant geplande windmolens. Over en weer vinden zowel de wethouder als de actiegroep dat de andere partij foutieve informatie publiceert. Verder nemen De Windbrekers het de wethouder kwalijk dat hij vragen niet zou beantwoorden.

Het gaat om smaad

In een brief aan B en W en de gemeenteraad schrijft de actiegroep: „Het gaat om smaad, namelijk het aantasten van de eer en goede naam van hen die op legitieme wijze weerstand bieden tegen de te dicht bij de kern geplande megawindmolens.” De actievoerders zeggen voortdurend op onwil bij de wethouder te stuiten om serieus in overleg te gaan.

Gevraagd naar een respons laat wethouder Siepel via een woordvoerder weten geen behoefte te hebben om te reageren op de klacht: „Deze wordt via de klachtenprocedure in behandeling genomen.”

Windplanblauw