Afbeelding
©maartenheijenk.nl

10 FOTO’S | Pompoenenfeest levert veel werk op: „Maar als je dan die kinderen ziet…”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „We zijn er heel druk mee geweest”, zegt organisator Ada van der Meij over het jaarlijkse pompoenfeest in de Kalverschuur, „Het gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf, er zitten echt uren en uren in. Maar als je dan die kinderen ziet… Héél leuk! Volgend jaar weer!”

Een dikke zeventig kinderen zijn op zaterdagmiddag actief in de Kalverschuur. De natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied houdt haar jaarlijkse pompoenfeest aan de Visvijverweg. Behalve het versieren van pompoenen zijn er tal van andere activiteiten voor de jeugd. Vooral voor de rondrit in een huifkar staan de kinderen in de rij, evenals hun ouders letterlijk.

Heel tevreden

„Het is natuurlijk altijd de vraag of er genoeg kinderen komen. Dat is dit jaar ook zeker weer gelukt”, kijkt Ada tevreden om zich heen: „Het is gezellig, we zijn er heel blij mee.”

De middag is georganiseerd door de activiteitencommissie van de natuur- en milieucoöperatie: „We hebben een leuk groep actieve mensen om dit op poten te zetten”, weet Ada, die vertelt dat de commissie de pompoenen dit jaar zelf gekweekt heeft op de volkstuinen in Swifterbant. Het was eventjes spannend of dat wel genoeg pompoenen zou opleveren: „Gelukkig was de oogst goed, we hebben er meer dan genoeg.”

Pannenkoeken

De commissie voegt ieder jaar wat andere onderdelen aan het programma toe. Dit jaar is dat het pannenkoeken bakken. „Maar het thema ‘pompoen’ blijft de hoofdzaak”, benadrukt Ada van der Meij, „Dáár komen de kinderen voor.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding