Ingegooide ruiten bij De Steiger.
Ingegooide ruiten bij De Steiger. Facebook Rene Steenge

Vuurwerkoverlast: Ingegooide ruiten bij De Steiger en veel vernielingen in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Vanuit Swifterbant wordt de laatste dagen veel nachtelijke overlast van vuurwerk gemeld. De afgelopen nacht zou dit extra heftig zijn geweest. Bovendien worden er verschillende vernielingen gemeld.

Foto’s op Facebook tonen een vernielde prullenbak en kapotgemaakte postbussen. Bij dorpshuis De Steiger zijn verschillende ruiten ingegooid.

Anderen melden op de sociale media dat aan de zijkant van het dorpshuis, bij het buitenzitje van het dagcentrum, onder andere plantjes uit potten zijn gehaald en voederhuisje zijn vernield. Ook bij tennisvereniging ATC zou schade zijn.

Coloriet

Zorgingstelling Coloriet bevestigt op Facebook de berichten: ,,Er is weer schade toegebracht. De plantenbakken die onlangs nog zo mooi winterklaar zijn gemaakt, zijn vernield. Bij het dagcentrum zijn gelukkig de ruiten dit keer heel, maar elders in het dorpshuis zijn ramen vernield. We vinden het zo erg om dit te zien."

Medewerkers van Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt hebben vanmiddag de schade opgenomen en kondigen aan aangifte te doen bij de politie: ,,We ruimen het zo op, zodat het allemaal weer netjes is voor onze bezoekers wanneer ze morgenochtend komen."