Stephan de Clerck
Stephan de Clerck ©maartenheijenk.nl

Windplan Blauw geeft voor 10 miljoen euro aan obligaties uit: ,,Bewoners kunnen investeren”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Bewoners van Swifterbant, Dronten en Lelystad krijgen de kans om te investeren in het nieuw te bouwen Windplan Blauw. Dat meldt initiatiefnemer Swifterwint in een persbericht.

De windkoepel gaat het komend voorjaar obligaties uitgeven die zijn bedoeld voor de buurt. In totaal gaat het om zo’n 10 miljoen euro aan obligaties: ,,Die worden met voorrang toegewezen aan bewoners van omliggende dorpskernen.”

Meeprofiteren

Stephan de Clerck van Swifterwint vindt het niet meer dan normaal dat mensen uit de omgeving meeprofiteren van de komst van het windpark: ,,Daar horen de dorpskernen rondom het windpark vanzelfsprekend ook bij. Door obligaties beschikbaar te maken voor bewoners uit de directe omgeving wordt dit windpark nog beter verankerd in de gemeenschap.”

De ‘Vrienden van Windplanblauw’ hebben over de participatie meegedacht en hun voorkeur uitgesproken. Komende maanden wordt besloten over het rentepercentage, de looptijd en de precieze voorwaarden. Bovendien moet goedkeuring worden verkregen van de Autoriteit Financiële Markten.

Als het park eenmaal is opgeleverd volgt een tweede investeringsronde. Die wordt georganiseerd door Vattenfall.

Windplanblauw

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden