Afbeelding
eigen foto

Soroptimisten maken drie dagen lang kerststukken voor twee projecten in Kenia

Swifterbant

SWIFTERBANT - Leden van Soroptimistclub Flevoland hebben de afgelopen dagen in opperbeste sfeer kerststukken gemaakt. Dat gebeurde in de schuur van een van de Soroptimisten in een boerderij aan de Vuursteenweg in Swifterbant. De actie heeft ongeveer duizend euro opgeleverd voor twee projecten in Kenia.

Het ene project is gericht op het voorzien van een duurzame 'menstrual cup' en voorlichting voor meisjes en vrouwen. Het andere project voorziet in een echoapparaat voor een geboortekliniek.

Vrouwen en meisjes

Soroptimistenclub noemt zichzelf 'een serviceclub van vakvrouwen voor vrouwen'. „Met deze kerstactie willen we naast een mooie opbrengt ook aandacht vragen voor de problemen waarmee vrouwen en meisjes worstelen in een land zoals Kenia”, aldus Margriet Papma, „Het mag niet zo zijn dat je niet naar school kunt door je menstruatie. En ook voor verbetering van de zorg rond geboortes willen we ons graag inzetten.”

De kerststukken zijn niet meer te bestellen, want alles is al verkocht. Degenen die ze inmiddels hebben ontvangen, reageerden positief.

Abonneer gratis

op de digitale krant