De paardenweides tussen Swifterbant en de toekomstige nieuwbouwwijk.
De paardenweides tussen Swifterbant en de toekomstige nieuwbouwwijk. ©maartenheijenk.nl

Ondanks advies Dorpsbelangen worden paardenweides Swifterbant niet verplaatst

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant en de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Dronten hebben gepleit voor het verplaatsen van de paardenweides tussen Swifterbant en de nieuwe wijk Swifterbant-zuid. B en W stellen voor de paardenweides niet te verhuizen.

Jan Ammerlaan (Leefbaar) noemde in maart de combinatie van paardenweides en woonwijk ‘niet de meest gelukkige’. Sandra Nobel (Dorpsbelangen) zei: „Voor de ontsluiting richting dorpskern is het eigenlijk bijna noodzakelijk de paardenweides te verplaatsen.” Zij erkende echter dat dit gevoelig ligt.

Het Behouden Paard

De vereniging Het Behouden Paard was betrokken bij het team met dorpsbewoners, dat een voorstel heeft gedaan voor de structuur van de wijk. Dit ontwerpteam wil de paardenweides handhaven en B en W hebben dat advies overgenomen.

In het ontwerp dat nu naar de gemeenteraad gaat, worden de paardenweides opgenomen in een groenzone tussen de nieuwbouwwijk en het Swifterbos. Er komt een buffer van dertig meter tussen de weides en de woningen.

Er zijn twee doorsteken getekend voor fietsers en voetgangers. De eigenaren van de weides worden hiervoor aan de zuidzijde gecompenseerd.

Swifterbant-zuid

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 19 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 20 uur geleden