Onthulling van het bouwbord in juli 2019.
Onthulling van het bouwbord in juli 2019. ©maartenheijenk.nl

MFC Swifterbant opnieuw uitgesteld; bouw begint nu in eerste kwartaal van 2021

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het was de bedoeling dat in september de bouw van het multifunctioneel centrum in Swifterbant zou beginnen. Inmiddels is duidelijk dat er nog geen definitief ontwerp ligt. „Qua planning verwachten we het eerste kwartaal van 2021 te kunnen starten met de bouw”, aldus Oost Flevoland Woondiensten.

In maart 2018 zei toenmalig OFW-directeur Truus Sweringa dat in het meest gunstige scenario de eerste paal in het eerste kwartaal van 2019 de grond in zou gaan. In het derde kwartaal van 2019 werd uiteindelijk het bouwbord geplaatst. Op dat moment sprak de gemeente de verwachting uit dat in september 2020 de eerste paal de grond in zou gaan. Inmiddels is het dus opnieuw uitgesteld.

Corona en duurzaamheid

Over de reden van het uitstel meldt de gemeente Dronten: „Enerzijds hebben we in de coronatijd nieuwe wegen moeten vinden om af te stemmen met alle betrokken partijen en anderzijds is het duurzaamheidsconcept geoptimaliseerd wat om een technische uitwerking vroeg.” OFW stelt: „We zijn op dit moment nog volop met de voorbereidingen bezig.”

Het MFC Swifterbant is een project van de gemeente Dronten samen met OFW, De Meerpaal, de bibliotheek en zorginstelling Coloriet. Behalve multifunctionele ruimten komen er 30 huurwoningen voor ouderen. De bouwkosten bedragen ruim 3 miljoen euro.

Dorpsbelangen

„Het was al opgevallen dat er nog niet gestart werd met de bouw natuurlijk”, zegt Sandra Nobel van Dorpsbelangen Swifterbant in een reactie, „Naar aanleiding daarvan hadden wij al geïnformeerd wat de reden hiervan was. Wij hebben aangegeven dat we graag zien dat het dorp op de hoogte wordt gehouden.”

„Het is een teleurstelling dat het toch weer verder in de tijd geschoven is, want Swifterbant wacht al zo lang”, vervolgt Nobel. Om er gelaten aan toe te voegen: „Maar ja... we zien op allerlei vlakken dat corona veel tijd kost als het gaat om dit soort processen.”

MFC Swifterbant