Wethouder Irene Korting (VVD).
Wethouder Irene Korting (VVD). ©maartenheijenk

Haagse ambities van Irene Korting op laag pitje: „Van waarde zijn in coronacrisis”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Irene Korting uit Swifterbant stond vier jaar geleden op de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voor de verkiezingen van volgend jaar heeft ze zich niet kandidaat gesteld. Ze richt zich op haar rol als wethouder van de gemeente Dronten tijdens de coronacrisis.

In 2016 was Irene Korting nog ‘gewoon’ gemeenteraadslid in Dronten, toen ze zich verkiesbaar stelde voor de Tweede Kamer. Ze stond weliswaar slechts 57-ste op de kandidatenlijst, maar maakte er geen geheim van dat ze ambities had richting Den Haag.

Fulltime wethouder

Sindsdien is haar positie in Dronten veranderd. Eerst werd ze in 2017 fractievoorzitter als opvolger van Bernd Rosing. Het jaar daarop werd ze wethouder, een fulltime baan.

Leden van de VVD konden zich tot 1 september kandidaat stellen voor de Tweede Kamer. Irene Korting heeft dat deze keer niet gedaan. „We zitten op dit moment in een crisis”, legt de wethouder uit.

„Ik vind dat wij in deze coronacrisis prioriteiten moeten stellen, ook als bestuurder. Er is genoeg aan de hand en daarin wil ik echt van waarde zijn voor de mensen hier in onze gemeente. Ik wil dat als wethouder op een goede manier doen. Daar focus ik mij op en daarvoor wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen.”