Afbeelding
Edward Lich

Wel degelijk fair play aan Tarpanweg: Boer mag ambtenaar bij de voornaam noemen

Swifterbant

SWIFTERBANT - De veelbesproken bouw van een bedrijfswoning aan de Tarpanweg 25 mag doorgaan. Dit heeft de rechtbank in Utrecht bepaald in een door de buurvrouw aangespannen zaak.

De burenruzie tussen akkerbouwer Thijs de Jong en buurvrouw Leyten speelt al heel lang en is al veelvuldig besproken tijdens tal van procedures. Wethouder Roelof Siepel kreeg er zelfs een ā€˜motie van treurnisā€™ over aan zijn broek.

Uitzicht en overlast

De agrariƫr verwerkt aan de Tarpanweg uien en pompoenen en wil daar een woning bij bouwen. De buurvrouw is bang voor haar uitzicht en voor overlast en wijst er onder andere op dat de gewassen op andere percelen worden gekweekt.

Bij de rechtbank in Utrecht ging het om de omgevingsvergunning voor de bouw van de woning. Vastgesteld is dat de gemeente Dronten aanvankelijk een fout heeft gemaakt door de gemeenteraad te passeren. De buurvrouw is daarover in het gelijk gesteld, maar de bouw van de woning mag toch doorgaan omdat de gemeenteraad inmiddels alsnog akkoord is gegaan.

Vooringenomen

Alle andere bezwaren van de buurvrouw werden afgewezen. EĆ©n van haar argumenten is de vooringenomenheid van de gemeente Dronten. Ze stelt dat ze zelf voor ieder wissewasje naar het gemeentehuis moet, terwijl de akkerbouwer bevriend is met iemand van de gemeente en hem in een e-mail met zijn voornaam aanspreekt.

De rechter ziet geen aanwijzingen voor vooringenomenheid: ā€žUit het dossier blijkt niet dat er bewust informatie voor eiseres wordt achtergehouden. Dat vergunninghouder iemand van de gemeente met zijn voornaam aanspreekt, is voor de rechtbank ook geen aanleiding voor het oordeel dat er strijd is met het beginsel van fair play.ā€

De buurvrouw kan tegen deze uitspraak in beroep gaan bij de Raad van State.

Tarpanweg 25

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 23 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden