Paul Zuurendonk (VVD)
Paul Zuurendonk (VVD) ©maartenheijenk.nl

Gemeente presenteert maandag nieuwe modellen voor de Biddingweg in Swifterbant

Swifterbant


SWIFTERBANT - De gemeente Dronten presenteert maandagavond nieuwe modellen voor de Biddingweg bij Swifterbant. Die toezegging deed wethouder Irene Korting donderdagavond naar aanleiding van de kritiek op de eerder gepresenteerde plannen. Voor alle zekerheid benadrukte de VVD-wethouder nog maar eens dat er niets vastligt. Ze sprak de hoop uit dat er een ‘gedragen plan’ komt.

De Biddingweg moet de toegangsweg worden voor de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid. Het verzet tegen de plannen voor de weg richt zich vooral op het terugbrengen van de maximum snelheid en het versmallen van de weg.

Geen ontheffing

Vooral ondernemers en agrariërs uit Swifterbant hebben hun bedenkingen bij de in december gepresenteerde modellen. Arnold Michielsen van LTO Noord zei donderdag tegen de raad dat voertuigen met een ‘breedteontheffing’ straks misschien helemaal geen gebruik meer mogen maken van de Biddingweg: „En een alternatieve route is er niet.”

Gezien die bezorgdheid vroeg Paul Zuurendonk van de VVD of er komende maandag nieuwe modellen worden gepresenteerd. Die toezegging kreeg hij vervolgens van zijn partijgenoot en wethouder. Zij ziet voldoende mogelijkheden om voldoende obstakelvrije ruimte te creëren.

Tegelijkertijd hoopt ze te voorkomen dat auto’s de Biddingweg als racebaan gebruiken. Volgens Korting is de Oldebroekerweg in Biddinghuizen - de weg tussen het ‘oude’ dorp en nieuwbouwwijk De Graafschap - een mooi voorbeeld van hoe het ook in Swifterbant kan.

Bestemmingsplan

Eigenlijk stond de Biddingweg donderdag helemaal niet op de agenda. Het zou gaan over het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk en de Biddingweg valt onder een ander bestemmingsplan. De bespreking van Swifterbant-zuid is uitgesteld tot april. B en W kregen opdracht om eerst eens goed onderzoek te doen naar het mogelijke geluidsoverlast.

De bespreking van de plannen voor de Biddingweg volgt in mei of juni. Wethouder Korting verwacht dat ze dan een definitief plan met een financieel voorstel aan de gemeenteraad kan presenteren.

Biddingweg

Swifterbant-zuid

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 19 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden