Co Hermans
Co Hermans ©maartenheijenk.nl

Gemeente kijkt serieus naar wens van wandelaars voor ‘rondje Swifterbant’

Swifterbant

SWIFTERBANT - Gesteund door de vereniging Dorpsbelangen en de Fietsersbond pleiten wandelaars in Swifterbant voor een ‘rondje Swifterbant’. Ook rond de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid moet wat hen betreft een vrijliggend wandelpad komen, waar je op z’n minst met z’n tweeën naast elkaar kunt lopen. De gemeente Dronten onderzoekt de mogelijkheden.

Dorpsbewoner Co Hermans toonde zich tijdens de informatie-avonden over de Biddingweg en Spelavond een warm pleitbezorger voor het ‘rondje Swifterbant’: „Nu lopen we altijd op de fietspaden. Gelukkig hebben we dankzij de Jehovah’s een mooi voetpad langs de Bosweg, maar verder zie ik nergens voetpaden getekend.”

Jaren geleden

„Het rondje Swifterbant is jaren geleden door Dorpsbelangen op de agenda gezet. Helaas is het rondje nog niet volledig afgemaakt”, zo onderstreepte Hans Stromberger namens Dorpsbelangen de woorden van Hermans.

Co Hermans wijst erop dat sinds de coronatijd steeds meer dorpsbewoners rondom het dorp wandelen. Hij vreest dat het op de fietspaden nog drukker wordt als straks Swifterbant-zuid is bewoond. Hij kreeg steun van de Fietsersbond Dronten. Zij vragen vanwege de veiligheid langs bijvoorbeeld de Biddingweg een vrijliggend voetpad: „Want ook ’s avonds zijn er voetgangers.”

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 6 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 7 uur geleden