Farmfoodfestival aan de Tarpanweg.
Farmfoodfestival aan de Tarpanweg. ©maartenheijenk.nl

5 FOTO’S | 200 auto’s rijden van de ene boer naar de ander: „Dit is genieten”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Bij de boerderij aan de Tarpanweg 20 is het filerijden. Het publiek drinkt in de auto een ‘cocktail’, ze krijgen een puntzak patat en genieten vanuit hun vierwieler van de optredens van dansschool Joy-4All uit Dronten. Het ‘farmfoodfestival’ van elf agrarische bedrijven slaat aan. „Dit is genieten, absoluut”, glundert organisator Eline Antonides.

Ook agrariërs ondervinden de gevolgen van corona. Ze krijgen bovendien geen overheidssteun. Samen met buurvrouw Marijn Stehouwer vond Eline een manier om binnen de coronaregels toch iets leuks te bedenken: een autoroute langs elf agrarische bedrijven. De bedrijven serveren eten en drinken en er is entertainment.

Kleine moeite

Het was een kleine moeite om collega’s in Swifterbant, maar ook in Dronten en Biddinghuizen, over te halen mee te doen. „Iedereen was zo om”, vertelt Eline Antonides, „We hebben ze allemaal persoonlijk benaderd, dus niet via de mail. We hebben het concept uitgelegd en iedereen wilde meteen meedoen.”

Ook het publiek had weinig aanmoediging nodig. „We hadden meer dan tweehonderd kaarten en dat was binnen vijf dagen uitverkocht.” De reacties zijn enthousiast. „De mensen hebben er zin in. Vanuit de auto hoor je dat ze het leuk vinden, dat ze het zien als een feestje. En wij zijn pas het tweede adres op de route, dus kun je nagaan wat ze allemaal nog te wachten staat…”

Eindelijk weer…

„Eindelijk mogen ze weer eens optreden”, geniet ook Naomi Dingerdis van Joy-4All, terwijl ze kijkt naar haar leerlingen. De optredens van de danseressen worden vanachter de autoraampjes aanschouwd. Onderwijl verorbert het publiek de laatste patatjes. De chauffeurs likken de restjes mayonaise van hun vingers, voordat ze stapvoets doorrijden.

Het succes is voor Marijn en Eline aanleiding om nu al na te denken over mogelijk een tweede editie: „We moeten er nog even over brainstormen, maar waarschijnlijk gaan we het eind april of begin mei nog een keer doen.” Ze wachten nog even af of de terrassen opengaan, want in dat geval is een feestje vanuit de auto waarschijnlijk minder populair: „We kunnen ons voorstellen dat de mensen dan liever een terrasje pikken.”

Verjaardagsfeest





Foto’s ©maartenheijenk.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden