Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente verdedigt werk Swifterbos: „Bos nog gevarieerder en aantrekkelijker maken”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er is in Swifterbant nogal wat kritiek op de rigoureuze onderhoudswerkzaamheden in het dorpsbos. De gemeente Dronten verdedigt zich in een artikel op haar website. Het doel is volgens de gemeente om het bos ‘nog gevarieerder en aantrekkelijker te maken voor natuur en recreant’.

Jaarlijks wordt in éénvijfde deel van de bossen van de gemeente groot onderhoud uitgevoerd. Deze winter zijn er bomen gezaagd achter De Koningshof, De Gildenallee en Het Zonnebloempad. Ook tussen de Bloemenzoom en de paardeweides zijn bomen gekapt. In het dorspsbos werden aangetaste essen gekapt.

Meer licht

Uiteindelijk moet er een gevarieerd bos ontstaan met verschillen in soorten, leeftijd en structuur: „Door meer licht in het bos te brengen, kunnen struiken en planten zich beter ontwikkelen en worden tevens de omstandigheden voor het vestigen van verschillende diersoorten verbeterd. De overblijvende bomen kunnen zich, door het creëren van ruimte, beter ontwikkelen.”

In de wijkbossen is het zaagwerk nu afgerond en is het hout uitgereden met een voertuig op rupsen. Bij de Bloemenzoom is het zagen vanwege het broedseizoen voorlopig gestopt.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden