Afbeelding
eigen foto

Bezoekers Het Pluspunt plukken tulpen ondanks de regen: „Veel lol”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het is een jaarlijkse traditie. Bezoekers van Coloriet Dagcentrum het Pluspunt in Swifterbant die een uitje maken naar Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen. Dit jaar kon daarnaast een aantal ouderen bij het dagcentrum zelf plukken.

Wilma Damen, coördinator dagbesteding, gaf aan dat niet iedereen mee kon naar de pluktuin. Hanneke Monsma dacht mee en doneerde bakken waarin tulpen stonden. Zo konden deze bezoekers alsnog een bosje tulpen plukken om mee naar huis te nemen.

Regen

Degenen die wel naar Biddinghuizen konden, werden donderdag geconfronteerd met regen. „Dat weerhield ons niet om met een groepje bezoekers toch te gaan. Sterker nog, we hadden hierdoor veel lol”, aldus Wilma Damen. Naderhand werden alle laarzen en schoenen schoongespoten.

„Voor mensen met geheugenproblematiek lijken alle dagen op elkaar en is structuur en ritme belangrijk”, aldus Coloriet, ,,Seizoensgebonden activiteiten om het moment van het jaar te kenmerken zijn belangrijk. Daarom is dit jaarlijkse uitje een traditie.” De vrijwilligers maakten het uitstapje mede mogelijk.




Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden