De overhandiging van het eindrapport.
De overhandiging van het eindrapport. eigen foto

Wethouder tempert verwachtingen rond vernieuwing zwembad Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Wethouder Ton van Amerongen tempert al te hoge verwachtingen rond investeringen in zwembad De Abelen. Bij de overhandiging van een rapport namens de vereniging Dorpsbelangen wees de wethouder op aankomende bezuinigingen van de gemeente.

Een werkgroep uit Swifterbant heeft namens Dorpsbelangen een rapport opgesteld over de toekomst van het zwembad. Daarvoor zijn gesprekken gevoerd met onder meer sportverenigingen, scholen en kinderopvang. Een schets van het vernieuwde zwembad werd huis-aan-huis verspreid en 500 dorpsbewoners vulden een enquête in.

Het hele jaar sporten

De basis van het eindrapport is: het hele jaar sporten en recreëren in de natuur. „De combinatie van strand met een zwembad en zwemvijver, een zand-en-waterspeelplaats voor de kleintjes, een terrein voor beachsporten en een deel ingericht voor natuurlijk spelen maken de uitstraling compleet”, aldus de werkgroep. 

De initiatiefnemers stellen dat het een plan is ‘met zeer veel draagvlak in het dorp’. Wethouder Van Amerongen deed bij de presentatie de toezegging dat de gemeente zich inzet om partijen bij elkaar te brengen.

Op de foto van links naar rechts

  • Douwe Kuperus
  • wethouder Ton van Amerongen
  • David van der Schans
  • Martin Veldwijk (gemeente Dronten)
  • Jim de Valk
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden