De Golfslag is één van de drie scholen in Swifterbant.
De Golfslag is één van de drie scholen in Swifterbant. archieffoto

Swifterbant wil basisscholen behouden en geen sportzaal maar een sporthal

Swifterbant

DRONTEN - B en W onderzoeken de mogelijkheden voor een gezamenlijke onderwijshuisvesting met sportzaal in Swifterbant. De dorpsvisie van Swifterbant vindt zo’n gezamenlijk schoolgebouw ‘niet erg’. Voor wat betreft de sport gaat de visie een stuk verder dan het gemeentebestuur. De dorpsbewoners pleiten voor een sporthal in plaats van een -zaal.

Over de huisvesting van de scholen meldt de dorpsvisie: „Bewoners van Swifterbant vinden het niet erg, als in de toekomst de scholen een andere plek krijgen binnen het dorp.” Die zin straalt geen hoge prioriteit uit. Volgens Sandra Nobel van de vereniging Dorpsbelangen vinden de dorpsbewoners één of meerdere nieuwe schoolgebouwen echter wel degelijk van belang.

Het ‘niet erg’ zit hem volgens Nobel in de vraag: hoe zouden jullie het vinden als scholen gaan samenwonen: „Van de bewoners hoeft dat niet. Als de scholen apart verder kunnen, is dat wat de inwoners betreft ook goed.”

Op orde

„Wat wel vaak is genoemd, is dat het onderwijs op orde moet zijn. Dat is één van de basisvoorzieningen in het dorp”, legt Sandra Nobel uit. De dorpsvisie meldt daarover: „Swifterbanters zijn blij met het basisschoolaanbod en willen kwalitatief goed basisonderwijs in Swifterbant behouden.”

„We begrijpen dat jongeren naar Dronten moeten voor middelbaar onderwijs. De wens voor de toekomst is dat in het dorp in elk geval de variatie in het aanbod van typen basisscholen (openbaar, Protestants-Christelijk en katholiek) gelijk blijft of groter wordt.”

Dorpsvisie Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden