Het bedrijf aan de Tarpanweg 25 en de woning van de buurvrouw.
Het bedrijf aan de Tarpanweg 25 en de woning van de buurvrouw. ©maartenheijenk.nl

Raad van State wijst bezwaar buurvrouw tegen woning Tarpanweg opnieuw af

Swifterbant

SWIFTERBANT - De Raad van State heeft de gemeente Dronten wederom in het gelijk gesteld in de veelbesproken affaire rond de bouw van een bedrijfswoning aan de Tarpanweg 25. Het was de zoveelste uitspraak in de zaak tussen akkerbouwer Thijs de Jong en buurvrouw Leyten.

De gemeente heeft De Jong een vergunning verleend om een woning te bouwen. De buurvrouw ziet dat niet zitten. Zij vreest de gevolgen voor haar uitzicht, ze is bang voor schaduwwerking, minder daglicht en een aantasting van haar privacy. Het heeft al tot talloze procedures geleid. Zo stelde de Raad van State de gemeente ook in november al in het gelijk.

Bedrijfswoning

De akkerbouwer gebruikt het perceel aan de Tarpanweg voor de opslag en verwerking van uien en pompoenen. Omdat deze niet aan de Tarpanweg geteeld worden, is er volgens de buurvrouw geen sprake van een bedrijfswoning. De Raad van State stelt echter opnieuw, dat het niet uitmaakt waar de producten geteeld worden.

Van de mogelijke hinder voor de buurvrouw is de Raad van State niet onder de indruk. Volgens de Raad konden B en W in redelijkheid een vergunning verlenen.

In de uitspraak staat dat de gemeente en de rechtbank in de loop van het proces wat foutjes hebben gemaakt. Die zijn echter hersteld en daarom is het hoger beroep van de buurvrouw ongegrond.

Tarpanweg 25

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden