Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Combinatie van springen en zwemmen valt in de smaak bij De Abelen in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het was zaterdag een drukte van belang in zwembad De Abelen. Niet alleen vanwege het zonnige zwemweer, maar bovendien zorgde de lokale onderneming 4Fun Verhuur voor springkussens, een zeepsopbaan, suikerspinnen en hamburgers. Er kwamen veel kinderen op af.

De dag was een activiteit van zwembadexploitant Optisport in samenwerking met 4Fun. Locatiemanager Wido Ekkel van Optisport was blij met de opkomst: „We hebben hier twee mooie bakken water, maar verder geen attributen. En dan is het leuk om samen met een lokale partij iets te organiseren voor de dorpsgenoten. Zodat er een keer méér te doen is dan alleen zwemmen.”

De dag was voor Optisport een mooie manier om het zwembad te promoten. „Het is nog vroeg en we hebben nu al meer dan 300 kaarten verkocht. Dat is meer dan op een gemiddelde zwemdag”, aldus Ekkel, „Hopelijk komen er wat mensen die denken: ik moet hier vaker naartoe.”

Biddinghuizen

Het is de bedoeling van Optisport om vaker zoiets te organiseren, ook in het vergelijkbare zwembad De Alk. „Het is de bedoeling om dit te kopiëren en het ook in Biddinghuizen te doen”, legt de manager uit, „Maar dat wordt volgend seizoen, want we hebben nu in Biddinghuizen nieuw ingezaaid gras en daar mogen we nog niet op.”


Zwemmen, springkussens en lekkernijen in zwembad De Abelen. (Foto’s: ©maartenheijenk.nl)


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden