Liesbeth Couwenberg in de gemeenteraad van Dronten.
Liesbeth Couwenberg in de gemeenteraad van Dronten. screenshot videonotulen

Uitstel Swifterbant-zuid staat volgens P2 los van vertrek van Liesbeth Couwenberg

Swifterbant

SWIFTERBANT - B en W stelden eind augustus de beslissingen over nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid opnieuw uit. Als reden noemde het college het vertrek van extern adviseur Liesbeth Couwenberg van P2 uit Utrecht. Dit bureau zegt in een reactie dat mevrouw Couwenberg haar opdracht keurig heeft afgerond.

„De planning was krap en komt nu door het vertrek van de procesbegeleider verder onder druk te staan”, schreef toenmalig wethouder Roelof Siepel vijf weken geleden aan de gemeenteraad. P2 stelt in een reactie dat Liesbeth Couwenberg alleen de opdracht had om een plan van aanpak te maken.

Opgeleverd

Dat plan heeft ze volgens het bureau op tijd opgeleverd. P2 is dan ook niet van plan de ontvangen 30.000 euro terug te storten: „Mevrouw Couwenberg heeft conform de overeenkomst met de gemeente Dronten de werkzaamheden gedurende de afgesproken periode verricht.”

Het was van tevoren bekend dat Swifterbant-zuid een pittige opdracht was voor Liesbeth Couwenberg, anders had de gemeente geen externe begeleider ingehuurd. Heeft het bureau toch de zwaarte van de opdracht verkeerd ingeschat? „Nee”, antwoordt P2, „De zwaarte van de opdracht verschilt niet van de zwaarte van andere opdrachten die P2 begeleidt.”

Imagoschade

Het bureau is dan ook niet bang voor imagoschade. Zij stellen dat mevrouw Couwenberg de afspraken keurig is nagekomen en dat P2 dagelijks vergelijkbare complexe opdrachten uitvoert.

Het vertrek van Liesbeth Couwenberg staat donderdag op de agenda voor de gemeenteraadsvergadering. De oppositiepartijen CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA willen van B en W weten waarom zij haar opdracht niet wilde verlengen.

Swifterbant-zuid

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden