Het bedrijf aan de Tarpanweg 25 en de woning van de buurvrouw.
Het bedrijf aan de Tarpanweg 25 en de woning van de buurvrouw. Foto: ©maartenheijenk.nl

Boer aan Tarpanweg wint rechtszaak, bouw kan doorgaan

Swifterbant

SWIFTERBANT - De pompoenkweker aan de Tarpanweg in Swifterbant mag doorgaan met het bouwen van een extra opslag voor kratten. De rechter verwees de bezwaren van zijn buurvrouw tegen de verleende vergunning af. 

De pompoenkweker en zijn buurvrouw meldden zich de afgelopen tijd meermaals in de rechtbank. De buurvrouw was ditmaal naar de rechter gestapt, omdat zij bezwaren had tegen een nieuwe opslag voor kratten. Ze dacht onder andere dat het een negatieve invloed op de verkeersveiligheid zou hebben, omdat vrachtwagens dan achteruit de weg op moeten.

De rechter wees de bezwaren van de vrouw af. De gemeente stond volgens de rechter in haar recht om de bedrijfsgegevens van de pompoenkweker, die hij aanleverde ter ondersteuning van de vergunningaanvraag, te vertrouwen. Daarnaast werd ook het bezwaar over de verkeersveiligheid ongegrond verklaard. De kweker koos er bewust voor om de nieuwe opslag in de lengte te bouwen, zodat het verharde deel van het perceel onveranderd blijft en de vrachtwagens dus ‘gewoon’ moeten kunnen keren. 

De buurvrouw van de kweker kan nog in beroep tegen de uitspraak.