Caroline van der Plas bracht een bezoek aan Swifterbant.
Caroline van der Plas bracht een bezoek aan Swifterbant. Foto: Eigen foto

Caroline van der Plas brengt bezoek aan ‘Bij ons op de Boerderij’

Swifterbant

SWIFTERBANT - Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging was afgelopen vrijdag te gast bij Kees Lekkerkerk en Eline Antonides van Bij ons op de Boerderij. Het kamerlid kwam samen met Femke Marije Wiersma naar Swifterbant om onder andere te praten over nevenactiviteiten. 

Kees en Eline zijn boer en boerin van het melkvee -en akkerbouwbedrijf in Swifterbant. Twee jaar geleden zijn ze gestart met nevenactiviteiten om burgers naar de boerderij te krijgen. “Dit vinden wij erg belangrijk, transparantie en in dialoog met onze gasten. Niet alleen is de theeschenkerij een leuke locatie om high tea of lunch te nuttigen, maar ook is het mogelijk om koeien te knuffelen. Tijdens het bezoek aan één van onze activiteiten ontstaan er mooie gesprekken. Wij leggen uit hoe wij met onze koeien omgaan. En op deze manier hopen wij burgers weer betrokken te maken met de mooie agrarische sector.”

Nevenactiviteiten

Van der Plas en Wiersma brachten aan bezoek aan het bedrijf en dat stond in het teken van de nevenactiviteiten. De BoerBurgerBeweging vindt het belangrijk dat we als agrarische sector in gesprek blijven met de omgeving, de burgers en de consument. “Wij hebben elkaar nodig. De burgers hebben boeren nodig en de boeren hebben de burgers nodig.”

Na een rondleiding over de boerderij werd er als afsluiter de zogeheten Boeren High-tea aangeboden. “Ook tijdens het theemoment zijn er veel dingen ter tafel gekomen, niet alleen zakelijk, maar ook de belangstelling voor het gezin was groot. Balans op het bedrijf was toch wel een kernwoord! Wij kijken uit naar een toekomst waar het boerenleven verbonden is met de maatschappij”, laten Kees en Eline weten.