Kamerkoor Vox Flevium
Kamerkoor Vox Flevium Foto: Aangeleverd

Kamerkoor Vox Flevium geeft voorjaarsconcert

Swifterbant

SWIFTERBANT - Kamerkoor Fox Flevium uit Swifterbant geeft zaterdagavond 13 mei een concert in De Hoeksteen. Al bijna 25 jaar is Kamerkoor Vox Flevium uit Swifterbant een begrip in Flevoland. Het repertoir is afwisselend, maar wel voornamelijk klassiek. Als enthousiaste amateurzangers wordt twee keer per jaar een concert gegeven en de laatste jaren gebeurt dat onder de bezielende leiding van dirigente Sippie Broersma uit Sneek.

Het concert vangt aan om 20.00 uur bestaat uit Engelse liederen. Het thema is: ‘Over thuiskomen, Liederen over land, lucht en water’. Dirigente Sippie Broersma schrijft daar over: “Als ik door de polder rijd, denk ik regelmatig aan hoe het vroeger allemaal zee was. Aan de eilanden, de mensen die daar leefden, werkten, woonden, stierven. Aan het nieuwe land, nieuwe natuur, maar ook nieuwe dromen en wensen. En de lucht blijft hetzelfde. De maan en sterren kijken als toeschouwer naar alle veranderngen, de wind blijft uit dezelfde richtingen waaien, de vogels blijven overvliegen naar het zuiden en weer terug.Vanuit deze gedachten is een schitterend programma ontstaan waarin liederen te horen zijn met de motieven Te land ( o.a Britten en Holst), Ter zee ( o.a. Vaughan Williams en Elgar) en In de lucht (o.a. Laurdisen en Elder). Voorafgaand aan elk motief wordt een passend gedicht voorgelezen. Ook zal een pianist een aantal liederen begeleiden en twee solo stukken spelen. Als kers op de taart worden liedteksten en muziek visueel ondersteund door beelden van de polder.”

Om een zo goed mogelijk niveau na te streven wordt wekelijks gerepeteerd op woensdagavond van 20.00- 22.00 uur in de Hoeksteen in Swifterbant. Vox Flevium heeft ruimte voor tenoren en bassen.

Voor meer informatie zie: www.voxflevium.nl. Kaarten voor deze bijzondere avond kosten 12,50 euro (inclusief consumptie in de pauze ) en zijn te koop aan de zaal.

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 4 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 5 uur geleden