Afbeelding
Foto: aangeleverd

Werkzaamheden aan kabels in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Van 30 mei tot en met 23 juni, na Pinksteren, start Liander met de aanleg van nieuwe elektriciteitskabels aan De Poort en De Schutsluis in Swifterbant.

De werkzaamheden die plaats gaan vinden zijn: verwijderen van de verhardingen, graven van sleuven en het aanbrengen van nieuwe kabels. Na het lassen van de kabels worden de sleuven weer aangevuld en de verhardingen hersteld. Deze kabels zijn enerzijds voor de aansluiting van een nieuw te plaatsen trafo aan De Schutsluis en anderzijds voor de verbetering van het elektriciteitsnet.

Doorgaand verkeer krijgt te maken met hinder doordat de weg tijdens de werkzaamheden gedeeltelijk wordt afgesloten en het verkeer wordt dus plaatselijk omgeleid. Ook wordt er op De Poort 1-richtingsverkeer ingesteld. Voor vrachtverkeer wordt er een aparte omleidingsroute ingesteld via de Swifterringweg, De Lange Streek en de Zuidsingel van en naar De Zoom.

De parkeervakken aan De Poort zijn tijdens de werkzaamheden zeer beperkt beschikbaar. Aan de zijde van de winkels kan enkel langs de weg geparkeerd worden, de parkeervakken bij de kerk De Hoeksteen zijn niet bereikbaar. Ook de parkeervakken naast de kerk aan De Schutsluis zijn niet bereikbaar. Ter hoogte van Weevers zal de blauwe zone verlengd worden richting de provinciale weg zodat ook deze vakken binnen de blauwe zone vallen.Voor het publiek wordt op De Schutsluis langs de kerk een looproute vrijgehouden met een minimale breedte van 1,20 m zodat de parkeervakken achter de kerk lopend met winkelwagen bereikbaar zijn.Ter plaatse van de kruising met de werkzaamheden zal de aannemer een voorziening treffen dat de sleuf veilig overgestoken kan worden.

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 3 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 4 uur geleden