Mariska heeft ruim 15 jaar de kar getrokken.
Mariska heeft ruim 15 jaar de kar getrokken. Foto: Avondvierdaagse Swifterbant

Honderden wandelaars over de vierdaagse-finish in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTEBANT - Een sportieve week was het zeker voor 368 inwoners van Swifterbant en de 100 begeleiders. De afgelopen week liepen ze namelijk de avondvierdaagse. Van dinsdag tot en met vrijdag werd iedere avond 5 of 10 kilometer door de omgeving gelopen met op de slotavond natuurlijk het defilé.

Het had niet veel gescheeld of de komende editie van de Avondvierdaagse was niet doorgegaan in Swifterbant. De organisatie bestond nog maar uit twee personen en een noodoproep werd gedeeld in het dorp. Die oproep zorgde voor een groot aantal aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers die sowieso de afgelopen editie mede mogelijk maakten. Tijdens de slotavond werd ook afscheid genomen van Mariska van Ruitenbeek - Ristjouw en Iris Deckers. Deze dames hebben 15 en 7 jaar geholpen bij het organiseren van de Vierdaagse. Reden genoeg voor de inwoners van Swifterbant om hen in het zonnetje te zetten. “En de nieuwe lichting vrijwilligers is helemaal klaargestoomd voor de 50e editie”, vertelt Mariska tevreden.

Eind goed al goed dus. Want vrijdagavond lag voor honderden deelnemers een mooie medaille klaar. De slotavond werd muzikaal omlijst door Amor Musae en het dweilorkest ‘de Valkeniers’. 

Afbeelding