Igor Popov uit Swifterbant.
Igor Popov uit Swifterbant. Foto: aangeleverd

Operazanger Igor Popov uit Swifterbant geeft concert in het eigen dorp

Swifterbant

SWIFTERBANT - Operazanger Igor Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en woont tegenwoordig in Swifterbant. Op zondag 15 oktober (15 uur) geeft hij een concert in kerkcentrum De Hoeksteen in zijn woonplaats.

Popov brengt in Swifterbant een eerbetoon aan het leven met het concert Chiaroscuro. De muzikale begeleiding is in handen van de internationaal bekroonde Nederlandse pianist Mark Toxopeus.

De operazanger heeft muzikaal en vocaal onderwijs genoten aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Zingen in Italië en andere Europese landen breidde zijn vocale capaciteiten uit. “Dit alles wil ik graag tijdens het komende concert met het publiek delen. Na ruim een jaar in Nederland te wonen en te zingen is het nu tijd voor een concert in mijn eigen dorp”, aldus Popov.

Kamermuziek

De operazanger probeert kamermuziek toegankelijk te maken voor een groot publiek. “Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen.” Ook wil hij klassieke muziek bewaren voor volgende generaties.

Het concert omvat muzikale composities van Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann, Händel, Caldara, Scarlatti, Carissimi, Franck en Russische en Oekraïense volksliederen. Daarnaast brengt pianist Toxopeus solostukken ten gehore.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 22 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 23 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 23 uur geleden