Actiegroep Swifterbos 'verbijsterd' na e-mail van de wethouder
Actiegroep Swifterbos 'verbijsterd' na e-mail van de wethouder brugmedia.nl

Actiegroep Swifterbos 'verbijsterd' na e-mail van de wethouder

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,De actiegroep is verbijsterd over het traject dat al vooraf gegaan is aan de berichtgeving in de media dat B en W en Dorpsbelangen besloten hebben tot woningbouw op de locaties volkstuinen en Hazepad in Swifterbant'', dat schrijft Red het Swifterbos naar aanleiding van een e-mail van wethouder Peter van Bergen.

,,Dat er in 2012 al gestart is met het bedenken van de plannen, het oprichten van een werkgroep en klankbordgroep was ons totaal onbekend'', vervolgt de anonieme actiegroep.

Tegenstrijdige berichten

,,Wat ons het meest verontrust is dat wij compleet tegenstrijdige berichten hebben ontvangen van de voorzitter van Dorpsbelangen en de betrokken architect. Dat de gemeente hier ook steken heeft laten vallen in de communicatie naar de inwoners van Swifterbant mag duidelijk zijn. Dat deze plannen omstreden zijn, was hen reeds bekend na alle commotie in 2004 omtrent hetzelfde onderwerp.''

,,Wij blijven achter ons standpunt: niet bouwen in het Swifterbos, de Volkstuinen en het Hazepad'', schrijft de actiegroep in een reactie aan DeDrontenaar.nl. De anonieme actievoerders roepen zoveel mogelijk Swinterbanters op om donderdag naar de bijeenkomst van Dorpsbelang te komen.

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden