Jongeren eisen in petitie eigen plek in Swifterbant
Jongeren eisen in petitie eigen plek in Swifterbant eigen foto

Jongeren eisen in petitie eigen plek in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,Als er in Swifterbant een MFC komt, dan moet de jeugd een eigen plek krijgen, los van de oudere mensen in het dorp. De Steiger zou hier een prima locatie voor zijn, maar een andere centrale locatie is ook goed’’, schrijft Jongerenbelangen Swifterbant in een petitie.

De groep heeft de petitie opgesteld naar aanleiding van de discussies over de bouw van een multifunctioneel centrum (MFC) in hun dorp. Ze hopen dat zoveel mogelijk inwoners van Swifterbant hun handtekening zetten.

Zes bestuursleden

Jongerenbelangen Swifterbant kent zes bestuursleden met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Zij maken zich sterk voor de jeugd in het dorp, zijn actief op de sociale media en organiseerden onder andere Koningsdagactiviteiten.

In hun petitie schrijven ze: ,,De jongerengeneraties in Swifterbant verdienen hun eigen plek. Een plek waar evenementen gehouden kunnen worden en activiteiten plaatsvinden. Een plek waar jongeren jong mogen zijn.’’

,,Swifterbant heeft activiteiten voor deze jongere dorpsbewoners nodig, zodat ook voor hun dit dorp leefbaar wordt. Dit komt niet alleen het sociale leven in Swifterbant ten goede, maar ook de middenstand en de huizenmarkt.’’

MFC Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden